Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi
Parkinson ve Hareket Bozukluklarında Beyin Pili Tedavisi
Parkinson başta olmak üzere tıbbi tedaviye yeterli cevap vermeyen Esansiyel Tremor denilen titreme olgularının, Distoni adı verilen aşırı vücut kasılmalarının ve diğer bazı hareket bozukluklarının beyin pili ile tedavisi mümkündür.
Bilgi Alın
PARMER'i Tanıyın
Uzman
Akademik Kadro
İleri Teknolojik Donanım
Multidisipliner Hastane
Üniversite Hastanesi Güvencesi
JCI
Akreditasyonu
Güler Yüzlü
Hizmet
Türkiye'nin İlk Parkinson ve Hareket Bozuklukları Merkezi
Medipol Üniversitesi Hastanesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER), 3 Eylül 2018 tarihinde Medipol Eğitim Sağlık Grubu himayesinde faaliyete başlamıştır. Türkiye’de ilk defa yalnızca başta Parkinson ve hareket bozukluklarının tanı, teşhis ve tedavisine odaklanan ve bu yöndeki araştırmalara da yön veren ayrı ve bağımsız bir klinik olarak hizmete giren merkezimiz, başta Parkinson olmak üzere, Esansiyel Tremor ve diğer tremor çeşitleri ile Distoni, Parkinson Plus Sendromlar (Multi Sistem Atrofi, Progresif Supranükleer Palsi), Tardive Sendromlar, Koreler, Huntington Hastalığı, Paroksismal diskineziler, Miyokloniler, Tourette Sendromu ve Wilson Hastalığı gibi rahatsızlıkların da tedavisine destek sunmaktadır.
Medipol PARMER doktorlarından Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh'ın tamamına yakınının beyin pili ameliyatını gerçekleştirdiği yurt içinden ve yurt dışından 329 parkinson hastası aynı salonda bir araya gelerek Guinnes Dünya Rekoru’na imza attı.
Beyin Pili
Apomorfin Pompası Tedavisi
Hareket bozukluklarının kontrol altına alınmasında kullanılan etkili bir yöntemidir.
Cilt altına yerleştirilen pompa yardımıyla beyindeki dopamin eksikliğinin giderilmesini sağlayan bir uygulamadır.
PARMER’de
Uygulanan Tedaviler
Botulinum
Toksini Tedavisi
Duodopa
Pompası Tedavisi
Duodopa pompası ilaçların vücuda sürekli ve sabit hızda iletilmesini sağlayarak hastalık belirtilerinin kontrol altında tutulmasına yardımcı olur.
Aşırı kas kasılmalarıyla seyreden hareket bozukluklarının önlenmesine yönelik yapılan bir tedavidir.
Tedavi Videoları
Qızhanım Mamadova - Parkinson Hastası
Filiz Zincirli - Distoni Hastası
Bachir El Marroun - Parkinson Hastası
Abdullah Omer Daw - Esansiyel Tremor Hastası
Medipol Hep Yanınızda
Başvurunuz alınır.
Sağlık raporlarınız hekimlerimiz tarafından incelenir
Tedavi planınız ve fiyat teklifiniz verilir
>
Randevunuz
oluşturulur
>
Otel veya misafirhane rezervasyonunuz yapılır
>
Havalimanından karşılanmanız sağlanır
>
Havalimanından karşılanmanız sağlanır
Havalimanı-Otel-Hastane transferiniz sağlanır
Tercümanınız görevlendirilir
>
Tedaviniz tamamlandıktan sonra sonuç ve raporlarınız ingilizceye çevrilerek teslim edilir
>
>
Ülkeye dönüşünüz için havalimanına transferiniz sağlanır
Havalimanı-Otel-Hastane transferiniz sağlanır
Tercümanınız görevlendirilir
Tedaviniz tamamlandıktan sonra sonuç ve raporlarınız ingilizceye çevrilerek teslim edilir
Tedavi işlemlerinize başlanır.
Tedavi işlemlerinize başlanır.
>
Beyin Pili Hakkında
Sık Sorurulan Sorular
Beyin Pili Nedir?
Beyin pili; beyin içerisine yerleştirilen ince elektrotlar ile hastalıktan sorumlu bölgelere elektrik akımı vererek hastalık bulgularının düzeltilmeye çalışıldığı bir tedavi yöntemidir.
Beyin Pili ile Tedavi Nasıl Sağlanıyor?
Tıp dilinde “Nöromodülasyon” denilen bu yöntem sayesinde beyin içerisinde hedeflenen herhangi bir noktaya verilen elektrik akımı ile bu bölgedeki hücrelerin aktivitelerinin baskılaması ya da uyarılması sağlanmaktadır.
Beyin Pili Uygulamasında Süreç Nasıl İlerliyor?
Tıp dilinde “Nöromodülasyon” denilen bu yöntem sayesinde beyin içerisinde hedeflenen herhangi bir noktaya verilen elektrik akımı ile bu bölgedeki hücrelerin aktivitelerinin baskılaması ya da uyarılması sağlanmaktadır.
Beyin Pili Hastanın Yaşamında Neleri Değiştirmektedir?
Beyin pillerinin hastalara sağladığı katkı “hastalığın saatini geri almak” diye tanımlanabilir. Ameliyat sonrasında hastalar, çarpıcı biçimde iyileşir ve normale yakın yaşamlarına dönebilir. Çatalını bile tutamayan, iğneye ipliği geçiremeyen, yazı yazamayan, başkalarının yardımıyla yaşantısını sürdürmek zorunda olan çoğu hasta günlük yaşantısına geri dönebilmiş; önemli bir kısmı da mesleklerini tekrar icra etmeye başlamıştır.
Pilin Bir Ömrü Var Mı?
Beyin pillerinin de günlük hayatımızda kullanılan diğer piller gibi belirli ömürleri vardır. Bu süre hastaya verilen elektrik akımı ile orantılı olarak 4-6 yıl arasında değişir. Hastalarda, belirli kontrollerde pilin ömrü kontrol edilir. Eğer pilin bitmesi yakın ise pil değişim ameliyatı ile piller değişir.
Beyin Pilinin Avantajı Nedir?
Beyin pilinin avantajı; kontrol edilebilir, ayarlanılabilir ve geri dönüşümlü bir tedavi yöntemi olmasıdır. Zaman içerisinde hastaya başka bir tedavi uygulanmasına ihtiyaç duyulursa, beyin pilinin kapatılması ya da çıkartılması söz konusu olabilir
Uygulanamayacağı hastalar var mıdır?
Hareket bozukluğu hastalığı olan her hastaya cerrahi girişim uygulamak mümkün olmayabilir. Hastaların ameliyattan yarar görüp göremeyeceklerine veya böyle bir girişime aday olup olmadıklarına ancak ayrıntılı klinik değerlendirme ve testler sonrasında karar verilmektedir.
PARMER
Doktorlarıyla Tanışın
İstanbul Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER) Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh, alanında 30 yılı aşkın süredir klinik ve cerrahi deneyimi; başarı ile gerçekleştirmiş olduğu 1300'den fazla Parkinson ve Hareket Bozukluğu ameliyatı ile hastaların yaşam kalitelerini yükseltmelerine yardımcı olmaya devam etmektedir.
Op. Dr. Ali Zırh
Beyin ve Sinir Cerrahisi / Parkinson Cerrahisi
+1.300
Cerrahi Tecrübe
Hareket bozuklukları alanında 20 yılı aşkın süredir deneyimi ile 2018 yılından bu yana Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesinde misafir öğretim üyesi olan Prof. Dr. Okan Doğu aynı zamanda İstanbul Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi’ nde (PARMER) hastaların tanı ve tedavilerine danışman hekim olarak destek vermektedir.Uluslararası hakemli dergilerde ve ulusal dergilerde yayınlanmış 50’yi aşkın makalesi bulunan Prof.Dr. Okan Doğu Neurology, Annals of Neurology, Movement Disorders, Neurosurgery and Psychiatry, Neuroepidemiology, Parkinsonism and Related Disorders, European Journal of Neurology, Tremor and Other movement disorders dahil birçok uluslararası dergiye hakemlik yapmaktadır. Ayrıca Tremor and Other movement disorders dergisinde Editroial Board üyesidir.
Prof. Dr. Okan Doğu
Nöroloji
Uzm. Dr. Başak Bolluk Kılıç 2005 yılında Ankara Üniversitesinde Nöroloji Anabilim Dalında Nöroloji Uzmanlığı eğitimini tamamlamıştır. Hareket Bozuklukları, Botulinum toksin tedavisi ve Derin Beyin Stimülasyonu Programlama alanlarında yurtiçinde ve yurtdışında özel eğitimler almıştır. Deneyimleri ile İstanbul Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi ‘nde (PARMER) hastaların tedavi planlarını oluşturup, her hastaya en uygun kişiselleştirilmiş medikal takip ve tedavi desteğini sağlamaktadır.
Uzm. Dr. Başak Bolluk Kılıç
Nöroloji
2017 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Dr. Gülnar İbrahimova çeşitli yurtiçi ve yurtdışı eğitimlerine katılmıştır. Uzmanlık alanı Parkinson ve Hareket bozuklukları olan Uzm. Dr. Gülnar İbrahimova, İstanbul Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi ‘nde (PARMER) hastaların yaşam standartlarını en uygun tedavi ile iyileştirmeye yardımcı olmaktadır.
Uzm. Dr. Gülnar İbrahimova
Nöroloji
Medipol Üniversite Hastanesi Hakkında
Medipol Mega Üniversite Hastanesi, 100 bin metrekare kapalı alanı, dört farklı ihtisas hastanesi (Genel, Kalp Damar Cerrahisi, Onkoloji, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi), uzman akademik, kadrosu, ileri tıp teknolojileri ve tamamı akıllı sistemlerle donatılmış modern alt yapısıyla siz ve sevdikleriniz için birçok sağlık hizmetini multidisipliner bir yaklaşımla tek çatı altında sunuyor.
Bilgi Alın
Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi